Flor ENGELS-szel kezdődött minden, aki 1909. május 9-én megszületett, és 2002-ben hunyt el. Ő egy különleges egyéniség volt, olyan, aki nagyon ritkán születik. Élete utolsó napjaiban is fitt maradt. Flor 1947-ben kezdett galambokkal foglalkozni, s már kezdetben is sikeres volt. Két fia, Jos és Jules Engels apjuk nagy gondossággal kitenyésztett galambállományát sikeresen továbbtenyészti.
JOS ÉS JULES ENGELS
Jelenlegi állományuk alapját a „Witpender” és az „Oude Lichte” hímek alapozták meg, melyek markáns nyomot hagytak maguk után. A ma nagy díjnyerői hátterében a tegnap nagy bajnokai húzódnak meg. Hajdan élt Flor Engels szerint: Ha van jó galambod, akkor lesz is jó galambod, amennyiben nincs, akkor csinálhatsz akármit, akkor sem fog minden sikerülni.

Szerinte a versenykosár a legjobb bíró, mert csak ez mutatja meg, hogy mire képes a galamb. Versenyszezon után minden galambász tudja már, hogy melyek a legjobb galambok. Azokat, melyek nem a legjobbak, villámgyorsan selejtezni kell. Amennyiben nem ezt teszi, akkor nincs esély az előrelépésre.

Flor halála után Jules vette át az özvegy galambok és a korai kelésű fiatalok ellátását, s a már hagyományosan jól bevált szalmaalmon tartják versenyzőiket, mert így csak a fészekfülkéket kell rendszeresen takarítani. Jos a tenyészgalambokat és a 2.-3. keltésű fiatalokat gondozza. Az összesen 150 fiatalt a fiatalok versenyén erősen megröptetik, szelektálják. Csak a legjobbak maradhatnak meg, egészíthetik ki a felnőtt özvegy csapatot.

Még néhány gondolat a 231-ről. Ez a hím minden indoklás nélkül az ENGELS galambok szuperdomináns örökítőjének tekinthető. A korábbi időszak két legnagyobb tenyészértékű galambját jóval felülmúló genetikai értékkel rendelkezett. Ám nem feledhető, hogy azok közvetlen ősei a 231-es hímnek. Értékét jól mutatja, hogy a jelenlegi tenyészpárok 2/3-ának legalább egyik fele a 231-es hím fia vagy lánya, esetleg unokája. Az elmúlt 10-15 évben minden Engels galamb sikerében ez a hím meghatározó szerepet kapott. A jelenlegi legjobb versenygalambok e hím és egy H. Custers (Grondelaers) tojó fiának, a 178-as hím gyerekei, unokái, melyhez ¼ rész Verbruggen, Engels vagy Uytterhoeven galambok bekeresztezése is sokat segített. Flor ENGELS, de fiai is nagyon ügyeltek arra, hogy olyan helyről hozzanak be galambokat, ahol azok közvetlen hátterében a tőlük beszerzett galambok találhatók. Nem bíznak semmit sem a véletlenre, így sok időt spórolhatnak meg a tenyésztésben. Ennek bizonyítéka a 8 x nemzeti 1. díj, 7 x zóna 1. díj, 59 x tartományi 1. díjat nyertek. Egyik legjobb versenygalambjuk a Marieke, amely olimpián is részt vett, mint sportgalamb. A legutóbbi, 2007. évi siker: Argenton nemzeti 1. díj 2106 tojó közül a „B” zónában. E galamb is a 231-es hím dédunokája, de itt ¼ részben Louis Deleus galambok vére csörgedez.

Már hosszú évek óta jó kapcsolat van a Röhnfried cég és ENGELS-ék között, melyben meghatározó szerepet játszik a cég termékeinek kiváló hatása.