A budapesti B-26 MPGSE és a Galamb Hungária Kft 4 db közép-hosszú távú, nyitott versenyt hirdet az alábbi versenyszabályzat alapján.

Irányadó a MPGSZ versenyszabályzata az alábbi szigorításokkal:

- jogosult a szervezők által kijelölt versenybizottság a gyűjtéseken, a verseny folyamán és az óra bontáson döntéseket, megkötéseket, intézkedéseket hozni, mely a verseny tisztaságát, átláthatóságát hivatott biztosítani

- a versenyek során a bizottság jogosult a versenyzők galambjainak plusz ellenőrzésére, így pl. gumi gyűrűzés, kontroll óra, szárny bélyegzést és dúc ellenőrzést végezni akár több alkalommal is

- a tenyésztő köteles 10 percen belül a megadott telefonszámra sms-ben vagy szóban jelenteni a megérkezett galambot és biztosítani annak ellenőrzését

- a gyűjtések, bontások időpontjának változtatási jogát fenntartjuk

- gyűjtéseken, bontásokon a versenyző jenléte nem kötelező

- azon tenyésztőknek, akik úgy érzik, hogy nem jól szerepeltek az adott versenyen, nem kötelező Kerepesen kibontani az óráját, ám ez esetben, elesik az esetleges pénzdíjtól, illetve nem szerepelhet a listán

 - a pénzdíj kifizetés a soron következő gyűjtési nap, az átvétele szigorúan személyhez kötött

- a gyűjtő hely magán terület, így annak tulajdonosa jogosult a nemkívánatos, renitens, a közösségbe nem beilleszkedő elemek kapun kívül tartására

VERSENYZÉSI FELTÉTELEK:

- versenyengedély

- oltási igazolás

- minimális dúctávolság megléte (a kiírt dúctávolság 999 m toleranciával)

- a nevezési lap pontos kitöltése (szem.adatok, adószám)

- a nem szabályzott kérdésekben a szervezők döntése a mérvadó

A versenyutak győztesei nem serleget, hanem készpénzt nyernek, melynek összegét a DÍJAZÁS menüpont tartalmazza.

GYŰJTÉS

ROYAL DERBY  péntekenként 16:00 - 19:30-ig

BUDAPEST DERBY csütörtökönként 16:00 - 19:30-ig

BONTÁS

ROYAL DERBY  szombatonként 3 óra hosszan, gyűjtéskor megadva a pontos idő

BUDAPEST DERBY vasárnaponként 3 óra hosszan, gyűjtéskor megadva a pontos idő

E hosszú gyűjtési idő a vidéki és Budapest túloldalán lakó galambászok dolgát kívánja megkönnyíteni.

A gyűjtés helyszíne: a Galamb Hungária Centrum kerepesi telephelye:

2144 Kerepes, Iparterület 084/14. (30-as főút Gödöllő felőli végén az utolsó utca jobbra, GPS-be a Szabadság út 288-at kell beütni)

A gyűjtéseken a Bizottság dolgozik, gyűrűzi a galambokat, végzi az adminisztrációt, a tenyésztőket étel-ital fogyasztási lehetőség várja. A gyűjtés menete:

- galambok elhelyezése hűvös, itató közeli helyre

- nevezési díjak befizetése, melyről bevételi pénztárbizonylatot állít ki a szervező

- gyűrűzés

A nevezési lap kitöltéséhez szükséges adatok: név, cím, adószám


IDŐMÉRŐ ÓRÁK:

Elektromos óra esetében egy csapatba történik a gyűjtés, az út elnevezése nem számít (tehát pl.: ha nincs az órában Straubing, akkor egy másik úthoz fogják a galambokat begyűjteni). A versenyzéshez nincs szükség külön elektromos órára!

Mechanikus óra esetében csak úgy lehet résztvenni a versenyen, ha az óra indítása és bontása Kerepesen történik.

Az esetleges óra hibákért felelősséget nem vállalunk!

SZÁLLÍTÁS

Magyarország legkorszerűbb, vadonatúj, Geraldy galambszállító konténerével történik. A galambok felhúzott redőnnyel, tehát szellőzve tudnak utazni. Alumínium ketrecekben, higiénikus módon, EU norma szerint 30-38-asával szállíthatóak a potenciális győztes madarak.

VERSENY

A verseny szombati feleresztéssel kezdődik. A galamb megérkezésekor 10 percen belül le kell jelenteni a galambot! Amennyiben ez elmarad, automatikus kizárást von maga után.(Esetleges vita esetén a tenyésztőnek kell igazolnia, hogy lejelentette a galambját!) A telefonszámok a nevezési lapon lesznek feltüntetve. A verseny után röviddel a honlap EREDMÉNYLISTA menüpontja alá felkerülnek az élhelyezett galambok méter/perc sebessége.

Akik élhelyezést érnek el, kérjük, az esti bontásra hozzák el magukkal galambjukat fényképezés céljából, ugyanis az EREDMÉNYLISTA menüpont alá felkerül a fényképük is néhány hasznos információval együtt, mint: vérvonal, reptetési módszer és eddigi eredmény!


DÍJKIFIZETÉS

A győztesek nyereményei az eredménylista elkészülte után kerülnek kifizetésre, a soron következő gyűjtési napon. A kifizetett összegek bruttó összegek. Magánszemélyek esetében a nyert díjösszegek 200.000 Ft-ot meghaladó része után kell 16% SZJA-t fizetni, jelen adózási szabályok szerint. A díjakat 30 napon belül át kell venni!