A MEGELŐZÉS JOBB, MINT A KEZELÉS

A legfontosabb lépés a tökéletes egészséghez a megelőzés, amely két tényezőből áll:

- fertőzés előfordulásának csökkentése

- a galamb belső védekezőrendszerének célzott erősítése

Ezen felül a megfelelő gyógyszerekkel történő kezelés megnöveli a megelőzés eredményességét.

A Röhnfried cég nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, egyértelmű célja az, hogy minél hosszab ideig ne legyen szükség antibiotikumok használatára.

Az új fejlesztésű termékeink, az Avibac Tisztító, Avibac dúc-stabilizátor, Winput és Wintabs e célból kerültek kifejlesztésre.

MEGELŐZÉS A FERTŐZÉSEK ELŐFORDULÁSÁNAK CSÖKKENTÉSE ÁLTAL:

Avidress Plus, napi használata az optimális ivóvíz-higiéniáért. Csökkenti a fertőzések, pathogének, slejmképződés előfordulását

Avibac Tisztító: aktív probiotikumokat tartalmaz. Egészséges dúc környezetet hoz létre.

Avibac dúc-stabilizátor: aktív probiotikumokat tartalmaz, stabilizálja az egészséges dúc környezetet.

MEGELŐZÉS A GALAMB SAJÁT VÉDEKEZŐRENDSZERÉNEK ERŐSÍTÉSE ÁLTAL:

Winput: erősíti az immunrendszert, növeli a termékenységet, javítja a teljesítményt

Wintabs: vízoldékony B4 PSB komplexet tartalmaz, ami növeli a sejtosztódást, növeli az ellenállóképességet

Gamba-Immun: 3 hetes kúrával erősíti az immunrendszert

Gamba Globin T: tojásporból és szarvasmarha kolosztrumból származó antitesteket, növekedési faktorokat és cytokint tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert

Bio-Air Fresh: gyógynövények illóolaja tisztítja a felsőlégutakat, javítja a dúc levegőjét. 2-3 fújás dúcrészenként, verseny idején a hét elején 3 napon keresztül, ősszel és télen naponta

TENYÉSZTÉS

A tenyésztés komoly előfeltételek elé állítja a galambok fehérje-anyagcseréjét. A tenyésztés különböző fázisai, a párzástól a költésig, a neveléstől a fiókák elválasztásáig mind-mind különböző bánásmódot igényel. A Röhnfried cég ezért a különböző fázisokra, különböző termékeket, technológiát ajánl azért, hogy elérhetővé váljon az azonos minőségű tojásrakás, a 100%-os kikelés és a tökéletesen fejlődő fióka. Különösen fontos, hogy ebben az időszakban teljes mértkében kielégítsük a galamb ásványi anyag szükségleteit.

ELŐKÉSZÜLETEK A PÁRZÁSTÓL A TOJÁSRAKÁSIG

Winput adagolása naponta 2g/ galamb, hogy növelje a termékenységet

vagy Wintabs, amely vízoldékony B4 komplexet tartalmaz, 1 tabletta az ivóvízbe/ 20 galamb részére

Avitonikum Aktiv a pehelytollak vedléséért és a rózsaszín mellhúsért télen (10 nappal a párzás előtt 10ml / liter ivóvízbe 5 napon keresztül)

KELTÉSI SZAKASZ

Trichomonas elleni kezelésként ajánlunk 5 napos kúraként 2-3g Ronidazole és 5ml Avidress Plus együttes adagolását/ itató. Vagy Avidress Plus 5ml/ liter ivóvíz adagolását naponta.

FIATALOK FELNEVELÉSE

Winput: naponta 2g/ galamb egy gyors fejlődésért a fészekben

Taubengold: nagymértékben tartalmaz Methionint és Cholint, elősegíti a begytej termelődését és a fiatalok növekedését (20ml/ liter ivóvízbe vagy takarmányra, heti 2-3-szor)

Vagy Taubengold helyett adagolhatunk K+K 3000-t a takarmányra, amely könnyen emészthető fehérjekoncentárumot tartalmaz a fiókák felneveléséhez (20g / 1 kg olajozott takarmányra heti 2-3-szor)

Kräuter-Komplett Mix: gyógynövények poralakú formája, kifejezetten azoknak a galamboknak ajánlott, amelyek nem hagyják el a dúcot (heti 2-szer az olajozott takarmányra szórni)

Alternatívaként ajánljuk:

Pavifac: sörélesztő magas biológiai értékű összetevőkkel, virágpollennel dúsítva (heti 2-3-szor olajozott takarmányra szórni)

Oxycell: heti 2-3-szor olajozott takarmányra szórni

Kräuter-Komplett-Mix

A FIATALOK

A fiatalokat az elválasztás után minél hamarabb meg kell ismertetni a különböző táplálék-kiegészítőkkel. Különösen fontos az ásványi anyagokkal való ellátás. A galamb életének első napjától figyelemmel kell tartani annak fejlődését és erősödését. Ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön a test, kialakuljon az ellenálló-képessége el kell látni megfelelő ásványi anyagokkal, vitaminokkal és egyéb aktív hatóanyagokkal.

Különös figyelmet kell fordítani a fiatal galambok betegségének (circo-vírus) elkerülésére, ezért megelőző intézkedéseket ajánlunk, mint a fertőzés veszélyének csökkentése, az ellenállóképesség célzott erősítése a különböző készítmények alkalmazása által. (A legjújabb termékeink, mint az Avibac Tisztító, Avibac Dúc-stabilizátor, Winput és Wintabs páratlanul megfelelnek e célnak).

ELVÁLSZTÁS UTÁN + BESZOKTATÁSI FÁZIS

Winput: 3g/ galamb/ naponta az immunrendszer erősítése és felépítése céljából

Vagy Wintabs adagolása: 1 tabletta/ivóvíz/ 40 galamb vagy 1 tabletta/ ivóvíz/ 20 galamb naponta 4 héten keresztül

Avibac Tisztító: a fiatalok dúcába való behelyezés előtti takarításhoz. Probiotikus baktérium tartalmánál fogva stabil és egészséges mikroflórát épít ki.

Avibac Dúc-stabilizátor: rendszeresen, heti 1-2-szer használandó. A probiotikum tartalma a dúc felületein egészséges és stabil mikroflórát épít ki.

Avidress Plus: csökkenti a fertőzések és baktériumok előfordulását (5ml/ liter ivóvíz, naponta)

TRÉNINGEZÉS SZAKASZA

Winput: 3-4g /galamb/naponta. Ha a fiatal galambok betegsége (circo-vírus) felüti a fejét, adjunk 10g-ot/ galamb 4 etetéskor. Vagy használjunk stesszhelyzetekben Winput-ot: 1 tabletta/itató/10 galamb

Avibac Tisztító: a tréningezés előtti alapos takarításhoz

Avibac Dúc-stabilizátor: használjuk mindig, ha a fiatal egy idegen galambbal érintkezett

Avidress Plus: 5 ml/ liter ivóvíz, naponta

Gamba-Immun: tartsunk 3 hetes kúrát, folyamatosan stimulálja az immunrendszert. Figyelem: csak 8 hétnél idősebb egyednél használható. Ne adagoljuk egy itatóba az Avidress Plus-sal.

Gamba Globin T: immunglobulinokat, növekedési faktorokat, Cytokint tartalmaz az erős passzív védelemért. Stresszhelyzetek előtt és után használata ajánlott. (szórjuk a takarmányra heti 2-4-szer)

A TRÉNINGIDŐ NÖVELÉSE

Avitonikum Aktív: fokozza a galambok röpkedvét, egy 10 napos kúrát ajánlunk 10ml/ liter ivóvíz adagolásával

Carni-Speed: fokozza a galambok röpkedvét, kondícióját, teljesítményét. 10ml/ liter ivóvíz naponta, az első verseny előtt 14 nappal

Forrás: Röhnfried Courier 2008